Preparowane
(Mąki specjalistyczne)

 

 

Nowe wyroby – Mąka preparowana

  • pszenna
  • żytnia

Mąka otrzymywana za pomocą zdefiniowanej obróbki termicznej, pozwala otrzymać wyrób o zmienionych

właściwościach fizycznych, reologicznych, bakteriologiczne takich jak:

 

  • zdeaktywowany gluten
  • denaturację białka
  • żelatynizację skrobi
  • wyższą lepkość ciasta
  • wyższą zdolność wiązania wody
  • łatwość rozprowadzania, mieszania roztworów
  • wyższą czystość mikrobiologiczną

 

Zastosowaniew przemyśle spożywczym jako zagęstnik zup, sosów, panierów do powlekania krewetek, ryb, drobiu, warzyw, jako zamiennik dość drogiej skrobi.

Inne możliwości stosowania to jako dodatek do ciasta naleśnikowego, produktów głeboko mrożonych, jako dodatek do produkcji wędlin-wypełniacz, nadzienia w pierożkach.

W innych gałęziach przemysłu można wykorzystać jako nośniki w przemśle chemicznym, komponenty dla farmacji, środki wiążące w papiernictwie

 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.