Mąka owsiana
(Mąka owsiana)

Opis:

Mąka owsiana

Konfekcjonowanie:

  • 25 kg – worki papierowe
  • 50 kg – worki papierowe
  • Big bag
  • luz

Mąka owsiana to produkt, uzyskiwany przez przemiał pęczaku owsianego albo łamanego ziarna lub płatków owsianych.

Charakteryzuje się kremowym kolorem i lekko orzechowym smakiem. Zawiera śladowe ilości glutenu.

Mąkę owsianą wykorzystuje się jako dodatek przy produkcji pieczywa oraz jako surowiec do produkcji przypraw, zup, koncentratów, mączek odżywczych, dań śniadaniowych, gotowych posiłków, stanowi też surowiec do celów przemysłowych, niekonsumpcyjnych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.